Valikko Sulje

Ulkoporealtaan ylläpito

Ulkoporealtaan hyvä puoli on se, että sen ylläpito ei vaadi kovinkaan paljon työtä! Tässä tekstissä avaamme ulkoporealtaan ylläpitoon liittyvät tehtävät, jotta sinä saat kaikista eniten irti ulkoporealtaastasi! Tehtävät voidaan eritellä suodattimen pesuun, vedenhoitoon, veden vaihtoon ja altaan sekä kannen pesuun. Vain suodattimen pesu ja vedenhoito tehdään viikkotasolla.

Suodattimen pesu

Automaattinen suodatuskierto pitää huolen, että altaan vesi suodattuu itsestään ja suurimmat roskat jäävät suodattimeen. Sinun tehtäväksesi jää suodattimien pesu säännöllisin väliajoin. Suosittelemme, että peset suodattimet noin kerran kahdessa viikossa. Pesun apuna on hyvä käyttää tähän kehitettyä suodattimen pesuainetta, joka irrottaa suodattimesta myös öljyn, kalkin ja muut epäpuhtaudet. Pidäthän kuitenkin mielessä, että suodatinta ei voi pestä liikaa! Jos käyttö on todella runsasta, voi suodattimen pestä, vaikka jokaisen käyttökerran jälkeen. Puhtaalla suodattimella voit vaikuttaa myös hierontatehokkuuteen ja komponenttien elinikään.

Suodattimen pesu pihaletkun avulla
Ulkoporealtaaseen lisätään klooria vedenhoidon yhteydessä

Vedenhoito                            

Ulkoporealtaan vedenhoito kuulostaa alkuun erittäin sekavalta, mutta sitä se ei onneksi ole! Perusvedenhoito perustuu testitikuilla mittaamiseen ja testitikun ilmoittaman tuloksen mukaan toimimiseen. Kaikki lähtee liikkeelle allasveden puhdistusaineesta, eli kloorista. Pitkään seisova lämmin vesi tarvitsee klooria pysyäkseen puhtaana ja kirkkaana. Klooria lisätään kerran viikossa, mutta jos allas on todella kovalla käytöllä, voi klooria joutua lisäämään useamminkin. Kloorin lisäksi allasvedestä mitataan pH, alkalisuus ja kovuus. Näiden arvojen osalta toimintaperiaate on sama. Säädä vain, jos testiliuska ilmoittaa arvo olevan väärä. Suomessa vesi on lähtökohtaisesti pehmeää, joka on erinomaista ulkoporeallasvedeksi! Tästä johtuen veden kovuutta harvoin tarvitsee säätää lainkaan.

Veden vaihto

Veden vaihto tehdään noin 2–4 kertaa vuodessa riippuen altaan käytöstä ja vedenhoidosta. Vesi tyhjennetään altaan sivussa olevasta venttiilistä, johon voi liittää puutarhaletkun ja johtaa vesi esimerkiksi kaivoon. Ulkoporeallas täytetään suodatinlokeron kautta, jotta vältetään mahdollinen ilmalukko. Vedenvaihdon yhteydessä on helppo suorittaa altaan ja kannen pesu.

Kannen pesu hoitoaineella

Ulkoporealtaan ja kannen pesu

Ulkoporeallas ja sen kansi pestään vedenvaihdon yhteydessä. Pesuun on erilaisia aineita, kuten SpaLine Citrus Cleaner, jonka avulla allaskuoreen ja kanteen jääneet epäpuhtaudet saadaan pestyä pois vaivattomasti. Kun puhtaaseen altaaseen laitetaan uusi vesi, on vedenhoito helpompaa ja allas pysyy hyvässä kunnossa. Muista huuhdella pesuaine huolellisesti pois, jotta uusi allasvesi ei vaahtoa.

Mukavia kylpyhetkiä!