Valikko Sulje

Ulkoporealtaan pohjatyöt

Ulkoporealtaan pohjatyöt tarkoittaa allaspaikan valmistelua niin, että se kestää täyden ulkoporealtaan painon. Useimmiten pohjaksi sopii tasainen routimaton alusta. Pohjatyössä on huomioitava ulkoporealtaan kokonaispaino, jolla tarkoitetaan ulkoporeallasta, kantta, sisällä olevaa vettä ja kylpijöiden yhteispainoa sekä ulkoporealtaan mitat. Myymissämme ulkoporealtaissa ei ole jalkoja, jotka ottaisivat painon vastaan, vaan paino jakautuu tasaisesti koko pohjan mitalta.

Alustan tulee olla rakenteeltaan yhtenäinen, tasainen ja lähes vaakatasossa. Pieni kaato saa olla laitetilan suuntaan (noin 1 cm per m), mutta mitä tasaisempi, sitä parempi. Allasta vasten olevan materiaalin kannattaa olla lämpöarvoltaan hyvä, ettei maasta siirry kylmyyttä talvella. Betonivalu on pohjaksi aina varma, mutta muutkin ratkaisut ovat mahdollisia.

Yksi helppo tapa tehdä alusta on kaivaa noin 30 cm syvä kuoppa, joka myötäilee altaan mittoja. Lisää sora kuoppaan ja tasoita se. Soran päälle sijoitetaan Finnfoam-eristelevy, joka pitää maasta siirtyvän kylmän poissa ja vaimentaa altaan pumpuista kuuluvaa ääntä ja resonointia. Finnfoam-levy tekee siis altaastasi energiatehokkaamman ja hiljaisemman!

Takuuehtojen mukaisen pohjan varmistaminen on aina asiakkaan vastuulla ja se kannattaa tehdä kerralla niin, että se kestää vuosia.

Ulkoporealtaan upotus terassiin

Mikäli meinaat upottaa altaan huomioi, että altaan huoltoluukulle on jätettävä estoton pääsy huoltotoimenpiteitä varten. Altaan tekniikka on yleensä sillä sivulla, missä altaan ohjauspaneelin näyttö sijaitsee. Tämä tosin ei päde kaikkiin altaisiin, joten asia on hyvä varmistaa ostosvaiheessa. Tekniikkasivulle on oltava esteetön pääsy. Myös muille sivuille on tarvittaessa päästävä, esimerkiksi led-valon vaihdon vuoksi. Kolmen muun sivun osalta huoltotilanne on harvinaisempi, mutta on hyvä ottaa asia huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Usein huoltoluukulle tehdään erillinen luukku, jonka saa vaivatta tarvittaessa irti huoltotoimenpiteen ajaksi. Huoltoluukkua suunniteltaessa on hyvä huomioida myös Suomen talvi. Lumi ja jää voivat tehdä huoltoluukun avaamisen erittäin vaikeaksi, vaikka se kesäisin toimisi erittäin hyvin. Työskentelytilaa huoltomiehelle on jätettävä vähintään 80 cm.

Suosittelemme jättämään liinat altaan alle asennusvaiheessa. Tällöin allas on helpompi nostaa upotuksesta ylös huoltotoimenpiteen ajaksi. Altaan nosto ja mahdollinen terassin purku huoltotöiden takia on aina asiakkaan vastuulla.

Mikäli teille herää kysymyksiä ulkoporealtaan pohjatöihin liittyen, ottakaa meihin yhteyttä. Autamme mielellämme!