Valikko Sulje

Ulkoporealtaan käyttöönotto

Tässä vaiheessa ulkoporeallas on omalla paikallaan ja sähkömies on kytkenyt altaaseen sähköt. HUOMIOI, että Altaaseen ei saa laittaa sähköjä päälle ennen kuin siinä on vesi. Seuraa aina ensisijaisesti oman altaasi mukana tulleita ohjeita. Altaan käyttöönotossa voi olla allaskohtaisia eroja. 

Ulkoporealtaan täyttäminen vedellä

Ulkoporeallas täytetään puhtaalla vedellä. Tähän voi käyttää esimerkiksi puutarhaletkua. Ennen veden lisäämistä poista altaasta suodattimet ja tarkista, että ulkoporealtaan tyhjennystulppa on paikallaan. Sijoita puutarhaletku altaan suodatinlokeroon, jolloin vältät mahdollisen ilmalukon (ilmalukosta lisää myöhemmin).

Tyhjennystulppa

Ulkoporealtaan tulppa

Suodatinlokero

Veden täyttö suodatinlokeroon

Täytä allas vedellä niin, että korkeimmalla olevat suuttimet jäävät reilusti veden alle. Jos jätät vesirajan ylimpien suuttimien alapuolelle, ne ampuvat veden pois altaasta. Kun allas on täytetty vedellä, voit kytkeä altaaseen sähköt päälle.

Vesiraja

ulkoporealtaan vesiraja

Porealtaan käynnistäminen

Kaikkiin ulkoporealtaisiimme on tehtaalla asennettu täysautomaattinen käynnistymisprosessi, jossa allas käy itsenäisesti läpi omat toimintonsa. Prosessi kestää noin 4–5 minuuttia. Käynnistyminen on valmis, kun ulkoporeallas laittaa pumput täydelle teholle muutamaksi minuutiksi. Jos pumppusi lähtevät toimimaan normaalisti, sinun ei tarvitse huomioida alhaalla olevaa ilmalukosta kertovaa tekstiä.

Lue tämä, jos pumppusi ei lähtenyt toimimaan. Pumpussa on todennäköisesti ilmalukko. Ilmalukko tarkoittaa altaan putkistoon ja laitteistoon jäänyttä ilmaa. Jos ilmaa on paljon altaan putkistossa, voi pumppujen käynnistyminen kestää kauemmin tai pahimmassa tapauksessa pumppu pitää ilmata ennen sen käynnistymistä. Mikäli epäilet ilmalukkoa, lue täältä kuinka se poistetaan!

Kaikki toimii ja pelittää! Siirry ulkoporealtaan vedenhoito-osioon.