Valikko Sulje

ULKOPOREALTAAN ENERGIATALOUS & YMPÄRIVUOTINEN KÄYTTÖ

Valtaosa Suomessa myydyistä ulkoporealtaista eivät ole täyseristettyjä, eivätkä siksi sovellu parhaiten talven kylmiin olosuhteisiin. Heikosti eristetyn altaan ympärivuotinen käyttö koituu usein kukkarolle kalliiksi ja aiheuttaa ylimääräistä huolta omistajalleen. Täyseristetty allas on huomattavasti energiatehokkaampi ja sähkönkulutus pysyy alhaisimmalla mahdollisella tasolla. Vain harvat, johtavat ja kansainväliset valmistajat ovat panostaneet toden teolla energiansäästöön ja ulkoporealtaisiin, jotka soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön. Tällaisen altaan hankkinut on maksanut altaastaan varmasti enemmän kuin keskimääräinen altaan ostaja, mutta vuosien kuluessa investointi maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti.

Svenska Bad -altaat on eristetty tarkasti ajatellen pohjoismaista ilmastoamme ja energiansäästöä. Pitkän kokemuksemme ansiosta tunnemme arktisen ilmaston asettamat vaateet, ja siksi tiedämme, miten ympäri vuoden käytössä olevia altaita on valmistettava. Svenska Bad ja Svenska Bad Pro -altaiden aito täyseristys minimoi sähkönkulutuksen ja pitää lämmön sisällä sekä kylmän ulkona, näin pumput joutuvat työskentelemään vähemmän.

“Aito täyseristys, Geckon kiertovesipumppu sekä erityispaksu lämpökansi tarjoavat yhdessä maksimaalisen energiatehokkuuden kaikissa olosuhteissa.”

Ulkoporealtaat ovat kauttaaltaan vaahtoeristettyjä, sillä testiemme mukaan pitkälle kehitetty täyseristystekniikka on kaikkein energiatehokkain. Tämä tarkoittaa, sitä että altaan sivut on täytetty eristysvaahdolla, ja altaat ovat eristettyjä aina pohjasta yläreunaan asti. Pohjalevymme ovat erikoisvahvisteisia ja niissä on kaksinkertainen eristys, joka vähentää luonnollisesti käyttökustannuksia. Pumppumme ovat erityisen energiatehokkaita Eco-boostpumppuja, joiden valmistaja on Gecko. Aito täyseristys, Geckon kiertovesipumppu sekä erityispaksu lämpökansi tarjoavat yhdessä maksimaalisen energiatehokkuuden kaikissa olosuhteissa.

 

Svenska Bad ulkoporealtaan eristys ja tekniikka

ULKOPOREALTAAN TALVITYHJENNYS

Suosittelemme pääsääntöisesti ulkoporealtaan ympärivuotista käyttöä, sillä talvityhjennykseen liittyy aina jäätymisriski. Mikäli altaallesi tulee yli kuukauden käyttökatko, ja haluat tyhjentää altaan talven ajaksi esimerkiksi kesämökilläsi, on talvityhjennys perusteltua. Tällöin altaalle tulee suorittaa huolellinen tyhjennys sekä toimenpiteitä jäätymisen estämiseksi. Ilman huolellista veden puhaltamista putkistoista altaan komponentteihin jää vettä, joka jäätyy talvella ja lopulta rikkoo altaan. Huolellinen tyhjentäminen ja järjestelmän kuivattaminen on työläs ja aikaa vievä prosessi, jonka suosittelemme antamaan juuri kyseisen altaan tekniikan tuntevan ammattilaisen tehtäväksi. Itse suorittaman talvityhjennyksen jälkeen on harmillisen usein tapahtunut jäätymisvaurioita, ja silloin ajateltu satasien säästö onkin muuttunut tuhansien eurojen arvoisiksi korjauskuluiksi.

Svenska Badin oma, tuotteisiimme erikoistunut huoltotiimi tarjoaa sinulle tarvittaessa talvityhjennyspalvelun. Varmistamme, että allas tyhjennetään huolellisesti, ja kaikki toimenpiteet jäätymisen estämiseksi hoidetaan asiantuntevasti. Allas puhdistetaan, suodattimet otetaan kuivaan tilaan ja asiakas vastaa altaan suojaamisesta niin, ettei vettä pääse talven aikana altaaseen. Huomioitavaa on, että syksyllä altaan tyhjentämisellä ei ole yleisesti ottaen kiire, ja allas tulee olla vielä lämpimänä sekä vesissä, kun huoltohenkilö saapuu kohteeseen.

VINKIT ENERGIANSÄÄSTÖÖN

Altaan kansi

Kaikissa ulkoporealtaissa suojakansi on niin sanotusti kulutusosa, kuten autossa renkaat. Hyvä allas kestää useamman suojakannen verran, eli se on joskus uusittava. Vanhempien altaiden suojakansi voi olla rikkoutunut tai vettynyt. Suojakansi on tärkeä osa altaan energiataloutta. Jokaisen altaan kohdalla tulee myös muistaa sulkea altaan kansi huolellisesti.

Lisäsuojaus

Mikäli allas on tuulisella paikalla ja kovan sään armoilla, voidaan altaaseen lisätä erillinen suojahuppu, joka voi tarvittaessa olla myös kevyesti eristetty.

Suunnittelemme ja valmistamme ulkoporealtaat erityisesti kylmää pohjoismaista ilmastoamme varten. Siksi meillä on ainutlaatuinen ja perusteellinen tietämys tarvittavista materiaaleista, tekniikasta ja rakenteesta. Tutkimme jatkuvasti uusia mahdollisuuksia ja erilaisia ratkaisuja parantaaksemme entisestään tuotteidemme laatua ja tarjotaksemme mahdollisimman huolettoman kylpykokemuksen sinulle.